Szamos Miklós

Cukrászmester, okleveles közgazdász, a Ruszwurm Kft. tulajdonosa. 1987-ben alapította első saját vállalkozású cukrászdáját családjával közösen, Marcipán néven. Az édesapjával, Szamos Mátyással együtt az 1960-as években kezdték el a kézzel készített marcipán tortadíszek gyártását. Elindították a Párisi utcai üzletet, megismertetve a nagyközönséget a különleges bon-bonokkal. Később megvásárolta és felújította a Ruszwurm és a Korona Cukrászdákat, illetve megnyitotta a Szamos Cukrászdát Budaörsön. Az üzemeltetése alatt működő cukrászdákban minden termék elkészítése a klasszikus cukrászat szabályai szerint történik, figyelembe véve a korszerű táplálkozás követelményeit.

A Who is Who könyvben megjelent életrajz

Cukrászdák

Ruszwurm Cukrászda

1014 Budapest,
Szentháromság utca 7.

Telefon:
+36 (1) 375-52-84

E-mail:
ruszwurm@t-email.hu

www.ruszwurm.hu

Szamos Cukrászda

2040 Budaörs,
Nefelejcs utca 1.

Telefon:
+36 (23) 440-154

Korona Kávéház

1014 Budapest,
Dísz tér 16.

Telefon:
+36 (1) 375-61-39

E-mail:
info@koronakavehaz.hu

www.koronakavehaz.hu

Szamos Marcipán
és Aperitif likőrök

Szamos Miklós eredeti receptje alapján készült különleges likőrök.

Likőr legendárium

Likőr rendelés:
www.marcipanlikor.hu

Szamos Marcipán
és Aperitif likőrök

Szamos Miklós eredeti receptje alapján készült különleges likőrök.

Likőr legendárium

Likőr rendelés:
www.marcipanlikor.hu

Apám királysága

(sorsregény)

Szamos Miklós könyve nem csak egy apa-fiú kapcsolat krónikája, hanem a szocializmus kórtörténete, hogy egy magánvállalkozás, egy privát rögeszme hogyan írja felül a politikát, a történelmet.

Tovább a könyvhöz

Apám királysága
(sorsregény)

Szamos Miklós könyve nem csak egy apa-fiú kapcsolat krónikája, hanem a szocializmus kórtörténete, hogy egy magánvállalkozás, egy privát rögeszme hogyan írja felül a politikát, a történelmet.

Tovább a könyvhöz

Sütemények

Még több sütemény

Sütemények

Még több sütemény

A Dobostorta

A dobostorta megalkotója Dobos C. József (1847-1924), híres pesti gasztronómus volt. Amikor 1885-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad.

Tudjon meg többet!

A Dobostorta

A dobostorta megalkotója Dobos C. József (1847-1924), híres pesti gasztronómus volt. Amikor 1885-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, célja az volt, hogy olyan tortát készítsen, amely a kor kissé elmaradott hűtési technikái mellett is hosszú ideig fogyasztható és élvezhető marad.

Tudjon meg többet!